OVER ONS

Wie zijn de mensen achter de Nieuwegein Quiz?

RENÉ

VOORZITTER | PRESENTATOR | SPONSORING

Als Utrechter kwam ik eind 1980 naar Nieuwegein. Ik heb de stad zien groeien in al die jaren. Maar ik merkte dat ik nog lang niet alles weet van mijn eigen woonplaats. Tijd om actie te ondernemen dacht ik, als gespreksleider bij Nieuwegeinse verkiezingsdebatten moet ik die finesses eens onder de knie krijgen. Ik kijk er dan ook naar uit om de Nieuwegein Quiz te gaan presenteren.

 

DAPHNE

SOCIAL MEDIA | ONDERSTEUNING | REGIE

Ik ben in 1983 geboren in Nieuwegein en heb er tot 2008 met plezier gewoond. Nu woon ik alweer bijna 12 jaar in Nieuwlande, een plattelandsdorp in Drenthe, met onze paarden, honden en kippen. Vanwege de afstand is mijn rol in de organisatie kleiner, maar ondersteun ik waar ik kan. 

JORRIT

SECRETARIS | QUIZVRAGEN | FOTOGRAFIE 

Ik ben een geboren en getogen Nieuwegeiner. En gek op quizzen! De ideale combinatie voor de Nieuwegein Quiz. Op een uitstap naar Utrecht na ben ik al mijn hele leven in Nieuwegein woonachtig.  Mensen die een ‘grijs’ beeld van Nieuwegein hebben, zijn altijd verrast als ik ze laat zien hoeveel ‘groen’ we hebben.

RENÉE

QUIZVRAGEN | RESEARCH | JURY

Als geboren Amsterdamse heb ik mijn hart verpand aan Nieuwegein en vooral aan de bijzondere geschiedenis van onze stad. Als oud-politica, journalist, auteur en momenteel als eindredacteur van het historisch magazine Cronyck de Geyn vind ik het leuk om al die kennis in te zetten voor de Nieuwegein Quiz. Vandaar dat ik mij vooral bezighoud met het bedenken van leuke en interessante vragen. 
Ik hoop dat we de deelnemers dan ook kunnen verrassen met leuke weetjes en dat we hun nieuwsgierigheid kunnen aanwakkeren.

FLLOYD

VIDEOGRAFIE | TECHNIEK

Geboren en getogen in Nieuwegein woon ik hier 27 jaar later nog steeds heerlijk.  
Vanuit mijn media-opleiding en werkzaamheden bij de televisie en in de ICT stort ik me op het technische aspect van de Nieuwegein Quiz. Tijdens het evenement ondersteun ik de technische regie en in voorbereiding ga ik onder andere langs bij onze gewaardeerde sponsoren om met hen mooie filmpjes te maken.  

Ik heb erg veel zin in de Nieuwegein Quiz en kijk er naar uit veel enthousiaste mensen te zien voor en door wie onze stad écht leeft.

OLGA

PR & COMMUNICATIE | WEBSITE | BACKOFFICE

Geboren en opgegroeid in Utrecht, kwam ik in 1980 naar Nieuwegein. Sindsdien heb ik de stad enorm zien groeien en veranderen. Ik heb er veel  meegemaakt en veel mensen leren kennen. Daardoor raakte ik ook betrokken bij diverse initiatieven als ons wijknetwerk, Politiek Café Nieuwegein en Nieuwegein Awards. Ook voor dit leuke nieuwe initiatief ‘De Nieuwegein Quiz’ zet ik mij graag weer in. Ik hoop dat Nieuwegein het omarmt en we er met elkaar een succes van gaan maken.

Bart Jan(2)

BART JAN

Wij zijn ontzettend blij met de ondersteuning door Bart Jan van de Historische Kring Nieuwegein.
Bart Jan weet enorm veel van de geschiedenis van Jutphaas, Vreeswijk en het huidige Nieuwegein, plus omstreken. Met zijn feitenkennis heeft hij ons op een zeer plezierige manier geholpen bij het verifiëren van de juistheid van de quizvragen en- antwoorden en de andere door ons gecommuniceerde informatie. 
Daarnaast zal Bart Jan samen met Renée de jury vormen tijdens de Nieuwegein Quiz. 

Schuiven naar boven